31 dec. 2010

Punct si de la capăt

Ca un veritabil Grinch ce am fost in editia de anul asta, asa ca in ultima zi, bine aghesmuit (datorita aerului rece, de munte bineînteles) l-am abordat pe unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Sa-i spunem Hans, ca sa nu se supere ca l-am citat fara voia sa. Hans al meu suferea o dramoleta sentimenatala in ultima vreme si cam toti il luam peste picior pe chestia asta. De ce sa nu profit si eu acum, zic, să-i intre sampania cu noduri la noapte, ia sa-l întreb ce ganduri i-ar transmite la finele anului craiesei dupa ale carei clipiri ofteaza.

Hans, baiat trecut pe sub mai multe fuste, ridică mănuşa şi mă serveşte magistral. "Prietene, zice el, dacă aş mai avea gust i-aş spune că a fost cea mai dulce trufa pe care am gustat-o , daca aş mai avea miros i-aş spune că nicodată trădarea nu a mirosit atât de frumos, dacă aş mai vedea în culori încă ar fi culoarea mea preferată, dacă aş mai avea o inimă i-aş spune că o iubesc cum iubesc zilele de primăvară razele de soare şi dacă aş mai avea un suflet, niciodată nu aş mai lăsa pe nimeni să mi-l facă ţăndări şi apoi să-l sufle-n vânt.

Dar cum anul ăsta toate simţurile le-am pierdut temporar, odată cu ele pierzând însă definitiv un OM, i-aş spune doar La multi ani şi două rime Nu spera când vezi miseii / La izbânda facând punte,Te-or întrece nataraii, De ai fi cu stea în frunte; Teama n-ai, cata-vor iarasi / Intre dânsii sa se plece, Nu te prinde lor tovaras: Ce e val, ca valul trece. Noroc si la mulţi ani şi ţie tovarăşe Andrei! "

Şi brusc şampania cu noduri trecuse în paharul meu !

P.S: LA MULŢI ANI TUTUROR ŞI UN AN NOU CÂT MAI BUN !

Un comentariu: