9 ian. 2009

Realitatea 3G

Gazele rușilor fac legea în Europa. Putin joaca alba neagra cu întâiul marinar al ţării şi noi privim cu ochii înlăcrimați de admirație cum face el ordine în justiție. Fără excepţii bineînțeles.

Gaza fierbe sub tirul israelian, forurilor internaționale dovedindu-li-se ilustra inutilitate. Se pare ca din dureroasa lor istorie, atât de mult deplânsă pe toate meridianele, israelienii nu au învățat nimic. Şi dă-i şi luptă şi dă-i şi luptă până când li se va înfunda şi lor din nou....ja !?

Guvernul e total depăşit de orice situaţie. Nici nu ar avea cum să fie altfel un guvern condus de sluga perfectă. E ştiut ca slugile nu au dreptul la viziune ci doar la executare şi aprobare totală a stăpânului. După binecunoscutul slogan "noi muncim, noi nu gândim".
***
Nu îmi neg viziunile de stânga dar, dincolo de orice partizanat, ce se întâmplă la ora actuală pe scena politică de la noi nu prea mai are legătura nici măcar cu un minim de evoluţie democratică. Ar trebui ca acei lideri ai PSD care nu sunt deacord cu "linia de partid" (dacă există astfel de lideri!) să rupă tăcerea, să spună că nu e normal să-i pupăm pe gură pe cei care ne-au scuipat în ultimii 8 ani şi să-l lase pe "reformistul şef" de la Senat să se spele pe cap cu alianţa lui sinigicaşă. S-ar putea sa aibă mai mulţi susţinători decât s-ar aştepta !
***
Încep să cred că singurul om care mai are curajul să spuna lucrurilor pe nume în ţara asta a rămas Badea. L-au şi amendat pentru că "ostentativ şi simbolic" a dat cu bocancii în tartorul de la Cotroceni. Ştiu că nu e susţinătorul niciunei părţi, dar ştiu şi că suţine dreptul cetăţeanului la revoltă împtriva îngrădirii oricărei libertăţi şi la înlăturarea oricărui tip de manipulare.
Cât timp încă mai ţine cineva ridicat steagul democraţiei mai avem o şansă !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu