7 ian. 2009

Un nou an, un nou început, noi sperante....

După lupte seculare cu demonii interiori mă regăsesc iar într-o stare de agitație creativă. Am avut nenumărate încercări de a-mi crea un blog, inițial pentru ca era în interesul vechiului job, apoi pentru ca era la moda și în final pentru că nu mai aveam nimic de făcut pe acasă. Bineînțeles că au eșuat lamentabil fiindcă nu reuşeam sa găsesc acel imbold care sa ma faca sa scriu fara a cauta cuvintele în cele mai ascunse colțuri.
Scriu acum pentru ca simt nevoia sa-mi expun ideile si sa primesc poate corecturile necesare remontării sau îngropării definitive a unor idealuri. Am vrut sa fac un blog politic sau măcar unul de analiză politică. Dar e inutil în situația în care oricum toată lumea e specialistă în domeniu, aşa ca încerc doar să-mi expun propriile mele gânduri despre tot și toate.
Cu siguranță voi fi subiectiv, părtinitor, neînțelegător și lipsit de orice urmă de înţelegere pentru prostie, nesimţire şi mitocănie. Aşa că dacă unii vor simți nevoia să-și bage diverse îi invit să umple gropile din șoselele patriei.
Nu am pretenția de a mă considera un intelectual, dar pot măcar să sper că oricine a trecut printr-un proces educațional de lungă durată îşi dorește mai mult atât pentru propria persoana cât şi pentru societatea în care trăieşte. Sunt absolut sigur că putem depăși grotescul manelist, apetitul mitocănesc şi avântul șmecheresc ce ne împresoară momentan. Pasivitatea nu este însă în favoarea noastră acum, chiar dacă vom fi glasul profetului ce strigă în pustie tot va trebui să blamăm anormalul care își pretinde zilnic statutul de normalitate.
Cu riscul de a mă repeta voi încheia astăzi spunând că ma simt încă străin în acest spațiu virtual, un loc unde dansul propriilor idei e adeseori efectuat pe muzica acelora care işi răpesc câteva clipe pentru comentarii, analize si critici. Însă încerc din nou sa intru în această horă pentru că am în continuare convingerea că şi în România se poate. Că prin dialog, negociere și ordonare a priorităților putem construi noi orizonturi pentru fiecare în parte și pentru noi toți ca societate.
Așadar din nou la dans !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu